top of page

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Hier om jou te helpen

WAT IS EEN VOEDINGSCOACH?

Voedingscoach Veenendaal is gewichtsconsulent. Dat betekent dat ik je begeleid in het vinden van een gebalanceerd voedingspatroon. Naar mijn mening is de balans vinden belangrijker dan alleen het gewicht en daarom leg ik de nadruk op de omgang met voeding.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN DIËTIST EN EEN GEWICHTSCONSULENT?

Een diëtist en gewichtsconsulent werken beiden volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en zijn beiden opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. 
Een dietist heeft een medische achtergrond en begeleidt mensen die bv diabetes, darmaandoeningen of hoge bloeddruk hebben.
Een gewichtsconsulent behandelt in principe gezonde mensen met een bmi tot 30. Als je een onderliggende aandoening hebt, kan ik je alleen begeleiden op doorverwijzing van je huisarts.

WAT KOST EEN TRAJECT BIJ VOEDINGSCOACH VEENENDAAL?

De intake duurt gemiddeld een uur en kost 60 euro.

Vervolgafspraken duren ongeveer een half uur en kosten 30 euro per keer.

In het begin zal er ook regelmatig contact zijn via mail of app.

Daarnaast zijn er gecombineerde pakketten Personal Training en begeleiding bij voeding mogelijk in samenwerking met het Boksinstituut.

WORDT DE DIENSTVERLENING VAN EEN VOEDINGSCOACH GEDEKT DOOR MIJN ZORGVERZEKERING?

Door sommige verzekeraars worden de diensten van gewichtsconsulenten vergoed uit de aanvullende zorg.

Wil je zeker weten of consulten door jouw verzekering vergoed worden kijk dan in de polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar. Informatie over de vergoedingen is ook te vinden op de website van de BGN. Klik hier (opent in een nieuw venster)

bottom of page